تصحیح کتاب «فصوص الحکم» محی الدین ابن عربی
تصحیح کتاب «فصوص الحکم» محی الدین ابن عربی
پژوهشگر ایرانی افتخار تصحیح فصوص الحکم، مهم‌ترین کتاب عرفانی، را به ایران و خود، اختصاص داد

فصوص الحکم اثر محی الدین ابن عربی مهم‌ترین کتاب در حوزۀ عرفان نظری است و تاکنون بیش از ۱۱۰ شرح بر آن نگارش یافته است. تصحیح نسخه‌های خطی این اثر گرانقدر را ابتدا ابوالعلا عفیفی، استاد دانشگاه اسکندریه در مصر، به سال ۱۹۴۶ میلادی به پایان برد؛ اما او تنها از سه نسخۀ خطی در تصحیح متن فصوص الحکم بهره برد؛ و ازاین رو، این تصحیح اشکالاتی داشت.

در سال‌های اخیر، یکی از پژوهشگران لبنانی به نام عاصم ابراهیم کیالی، دوباره متن عربی فصوص الحکم را تصحیح کرد اما کار او با روش علمی انجام نشد؛ زیرا اولا به نسخه های خطی که از آن‌ها استفاده کرده است هیچ اشاره ای نکرد؛ و درضمن، با سلیقۀ خود، برخی از کلمات فصوص را تغییر داد تا عبارت‌های فصوص الحکم روان تر شود.

از این رو، علی شالچیان ناظر، پژوهشگر مطالعات عرفانی به ویژه آثار ابن عربی، بر آن شد که نسخه‌های متعددی از این کتاب را در طی چند سال، فراهم کند و او در نهایت، با دست یابی به ۱۳ نسخه خطی که ۷ نسخه از آن میان را در اولویت قرار دارد کار را با روشی علمی و بدون تعصب و پیش‌داوری، به پایان رساند؛ و از سوی انتشارات “سلوک ما”  در ۴۷۵ صفحه، در روزهای اخیر، وارد بازار نشر شد.

 

  • منبع خبر : نورنا